Sn. Bahruddin Sulaiman

Malezya Turizm İstanbul Ofis Direktörü Sn. Bahruddin Sulaiman ile Röportaj

bahruddin
Sn. Bahruddin Sulaiman

Sayın Bahruddin Bey, bildiğimiz üzere, bu Malezya Turizm Ofisi’nin Türkiye’deki ikinci açılışı. Neden Malezya Turizm Ofisi 3 yıl kapalı kaldıktan sonra, tekrar geri açıldı?
Bildiğiniz üzere, Malezya Turizm Ofisi ilk olarak 2002 yılının başında açıldı ve 2009 yılında kapatıldı. Yeni ofisimiz 2012 yılının Mayıs ayında aktif hale geldi ve takiben Kasım 2012’de Malezya Turizm ve Kültür Bakanı tarafından bizzat resmi açılışı yapıldı. Ofisimizin tekrar açılışının bizzat Malezya Turizm ve Kültür Bakanımız tarafından yapılması, biz Malezyalıların Türkiye pazarına ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. 2014 yılında 7 milyon turist ve 12 milyondan fazla departure gerçekleşti. Biz Türkiye pazarının büyük bir potansiyele sahip olduğunu öngörüyoruz.

Potansiyel nasıl? Malezya Turizm Ofisi’ni tekrar açmanızı takiben, gerçekten Türkiye pazarından iyi sonuçlar aldınız mı?
Ulaşılmak istenen hedef ne olursa olsun, genellikle her yıl %5 -10 civarında artış hedeflenmektedir. Tabii
+/- % 5 gibi bir oranında, ekonomik krizler gibi beklenmedik olaylar sebebiyle göz önünde bulundurulması gerekir. Ancak, Malezya Turizm Ofisi’ni tekrar açtığımızdan beri, fiyatlarında yükselmiş olmasına rağmen, Malezya’yı Türkiye’den ziyaret eden kişi sayısında yüksek bir artış olmuştur.
Bu şekilde bir değerlendirme yaptığımızda, uçak bileti fiyatları ve çarpraz kurlarda dikkate alındığında, Malezya Tur Paketi fiyatı son 2 yıl içerisinde %46 arttı ama toplamda Türkiye’den Malezya’ya gidenlerin sayısı %91,85 artış gösterdi. Tur paketi maliyetinin artmış olmasına rağmen, talebinde artış gösterdiğini söyleyebiliriz.baayla%c2%b1ksa%c2%b1z-6

Başka bir ipucu ise, Türk Hava Yolları’nın İstanbul – Kuala Lumpur hattında yaptığı stratejik hareket. Nisan 2013’de haftada 3 uçuş olarak İstanbul – Kuala Lumpur uçuşlarını başlattılar. 1 ay sonra, uçuş sayılarını artırarak, haftada 4 kere uçmaya başladılar. Nisan 2014’den beri ise her gün uçuyorlar.

Size göre, neden Türk halkı Malezya’yı ziyaret edilmesi gereken bir ülke olarak seçmeliler ?
Her şeyden önce, Malezya tüm dünyada çok iyi bilinen bir turizm destinasyonudur. Bunun bir sebebi de paranızın karşılığını tam olarak aldığınız gerçeğidir. Gideceğiniz yerin kalitesi ve burada yapmanız gereken tatil harcamanıza göre, Malezya benzer tüm destinasyonlardan çok daha ucuzdur. Türk Lirası, Malezya’da Türkiye’ye gore daha değerlidir. Böylece, paranız ile Malezya’da yapacaklarınız daha da fazla olacaktır.

Bir başka geturizm_malezya_ofisirçek ise, Türk halkının Malezya’ya gitmek için hiç bir vizeye ihtiyaç duymaması. Geçerli ve yeterli süresi olan pasaportunuzla, Malezya’yı gezebilir ve 3 aya kadar kalabilirsiniz.
Direk uçan 2 havayolu ve aktarmalı uçan diğer pek çok havayolu ile seçiminize gore Kuala Lumpur’a her gün uçabilirsiniz.

Bir turizm destinasyonu için, mevsim durumu önemli bir konudur. Malezya coğrafi konumu sebebiyle çok şanslı bir ülke. Yıl boyunca her gün yaz mevsimi yaşanıyor. Malezya’ya seyahatinizi tüm yıl boyunca planlayabilirsiniz.

Turizm endüstrisi için, yerel halk da çok önemlidir. Malezya halkı turistlere daima güleryüz gösterir. Bir yabancı için seyahat esnasında yerel halk ile iletişim içinde olmak, seyahatinden memnun ve tatmin olmasını sağlar. Tüm Malezya genelinde İngilizce çok yaygın olarak konuşulmaktadır.

İlginizi çekebilecek yazılar

Uzak Geziler – Malezya

Langkawi – Kuala Lumpur İSTANBUL İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 12:00’de Navigatour yetkilileri ile buluşma. Saat …