Yeni Bir Başlangıç

saadettin

Saadettin Erdinç
Yönetim Kurulu Başkanı

1983 yılında kişisel olarak yürüyerek başladığım ve halen içinde bulunduğum Turizm sektöründe Navigatour Seyahat Acentası ile koşmaya devam ediyoruz.

Günler, aylar ve yıllar geçtikçe sektörde yeni aktiviteler, yenilikler, muhtelif çalışma ve tanıtma şekilleri ortaya çıkmakta olduğunu tekrar tekrar görmekteyiz. Yıllar içerisinde seyahatin çeşitli tanıtım yollarının olduğunu yaşayarak müşahede ettik. Turizm sektöründe ve dolayısıyla tanıtımını yaptığımız seyahat dalı ile ilgili bir dergi eksikliğinin olduğunu tesbit ettik. Bundan dolayı da NAVİGATOUR SEYAHAT ACENTASI yönetim kurulu olarak konu ile alakalı bir seyahat dergisi çıkarmayı kararlaştırdık. Bu dergi; seyahat etmenin önemi, sağlığa olan faydaları, aile bireylerine vereceği huzur, seyahat edenlere kazandıracağı kültürel katkı ve sosyal boyutu gibi çeşitli yönlerinin araştırma sonuçlarını değerli takipçilerinin, okurlarının hizmetine sunmayı hedeflemektedir.

Navigatour Seyahat dergisi aracılığıyla milletlerin, devletlerin, şehirlerin, sanatların çeşitli mesleklerin, kültürel alanlarda önemli sayılabilecek yönlerinin ele alınacağı ilmi araştırmalar ile bilgilendirme yoluna gidilecektir. Mesela bu sayıda; Araştırmacı ve yazarlarımızın yazıları ile birlikte Malezya’daki güzellikler, Beytullah (Ka’be), Fotoğrafçılık, Suudi Arabistan Devleti (Başkent
Riyad) ve turlarımız ile ilgili detaylar ele alınacaktır. Dergimizin yayın hayatına başlaması ile birlikte bir daha işimizin zor olduğunun farkına vardık.

Ancak bir o kadar da sevinçliyiz.

Bu alanda çok çeşitli kültürlere sahip ülkeler, şehirler, kabileler, etkinlikler, meslekler, hobiler, renklerle dolu araştırmaları barındıran yazılar yer alacaktır. Seyahat sevenlerin merakla bir sonraki sayıyı ekleyeceği bir dergi olacaktır. Adeta berrak bir kaynaktan akan saf su gibi, sayfaları arasında pak, arı, temiz ve anlaşılır bir dille seyyahlara hizmet edecektir. Çıktığımız bu yolda başarıyı yakalamak için elimizden geleni yaparken; Allah’dan (C.C.) lütuf ve yardım temenni ediyoruz.

Tüm dostlarımızın maddi, manevi katkılarını bekler ve Allah’a emanet ediyoruz…