Güneydoğu Asya’nın Kalbi Endonezya

Jakarta – Bali

İSTANBUL – DOHA İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 12:35’de Qatar Havayolları’nın QR 240 sefer sayılı uçağı ile Doha aktarmalı olarak Jakarta’ya hareket. Saat 17:40’da Doha’ya varış ve saat 19:00’da QR 958 ile Jakarta’ya uçuş.

JAKARTA Saat 07:25’de Jakarta’ya varış, havaalanında karşılama, şehir merkezine hareket. Takiben Jakarta şehir turu. İlk olarak Endonezya Milli Müzesi’ne hareket. Endonezya Milli Müzesi (National Museum of Indonesia), 1868 yılında açılmış, ülkenin kültürel ve dini geçmişi, Güneydoğu Asya’nın en büyük seramik koleksiyonu ve Hindu-Javanese sanat koleksiyonunu konusunda
oldukça detaylı eserleri sergilemektedir.

Daha sonra Milli Anıt (National monument) gezisi. Milli Anıt, Jakarta’nın en belirgin eserlerinden olup, 137 metre yüksekliğindeki bir sütundan oluşur. Özgürlük meydanıolarak adlandırılan büyük bir parkın tam merkezinde yer alır.

Daha sonra Surabaya Sokak Pazarı gezisi. 500 metre uzunluğundaki bu açık hava sokak pazarı, Jakarta’ya gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken, tekstil, bakır, tahta oyma ve pek çok değişik egzotik ürünleri almak için en uygun yerdir. Tüm ürünler için mutlaka pazarlık edilmelidir.

Daha sonra Sarinah Alışveriş merkezine gidiş. Burada kendi seçiminizde yemek yiyebileceğiniz restaurantlar mevcuttur. Sarinah Alışveriş merkezinin 4 ve 5. katları, Endonezya el sanatları satış merkezidir.

Takiben, Mini Endonezya Parkı’na hareket. Park, “mini” diye adlandırılmakta beraber, aslında çok büyüktür. 1975 yılında inşa edilen park, Endonezya’yı oluşturan 27 bölgenin tipik evleri inşa edilmiştir. ülkenin tüm bölgelerini kısa bir sürede tanımak, kültürel ve etnik çeşitliliğini anlamak isteyenler mutlaka ziyaret edilmesi gerekir.

Tur bitimi takiben hotel gidiş, yerleşme ve serbest zaman.
Geceleme otelimizde.

JAKARTA Kahvaltı sonrası gün boyu serbest zaman. Geceleme otelimizde. Serbest gününüzde, alış veriş merkezleri ile dolu olan Manga Dua bölgesi ( Alışveriş merkezleri: The Mangga Dua Mall, The Harco Mas Mangga Dua, The Mangga Dua WTC, The ITC Mangga Dua, The ITC Mangga Dua I ve the ITC Mangga II, the Dusit Mangga Dua, The Pasar Pagi Mangga Dua), Eski Liman “Sunda Kelapa” veya Çin mahallesi gezilebilir.

JAKARTA – BALİ Kahvaltı sonrası havaalanına transfer ve yerel havayolu ile Bali uçuşu. Varışı takiben Bali Ada turu. Turumuzda önce Barong Dansı izlenmeye gidilecektir. Takiben adanın ana gelir kaynaklarından olan Batik, Ağaç oymacılığı ve Java Adası’ndan gelen Gümüşü işleme sanatlarının geliştiği köyler gezilecektir. İstenirse buralarda hediyelik eşya alışverişi yapılabilir. Görsel olarak adanın güzelliğini korumak amacıyla, boyu palmiye ağacının yüksekliğini geçen hiçbir binanın inşaatına izin verilmeyen adadaki turumuz Kintamani Yanardağı’na gidilmesiyle devam edecektir. Yanardağın tam karşısındaki restoranda açık büfe öğlen yemeğinin alınmasını takiben, dönüş yolunda önce Kutsal Su Tapınağı gezilecektir.

Daha sonra Dünyaca ünlü, teraslar halinde inşa edilmiş olan Bali’nin Pirinç Tarlaları görülecektir. Adanın sanat merkezi olan Ubud bölgesindeki geziyi takiben otele gidiş, yerleşme ve serbest zaman.

BALİ Kahvaltı sonrası gün boyu serbest zaman. Geceleme otelimizde.

BALİ Kahvaltı sonrası gün boyu serbest zaman. Geceleme otelimizde.

BALİ Kahvaltı sonrası gün boyu serbest zaman. Geceleme otelimizde.

BALİ – DOHA Kahvaltı sonrası serbest zaman. Saat 12:00 ‘de hotelden çıkış işlemleri. Saat 21:30’da kadar serbest zaman. Takiben buluşma ve Bali Havaalanı’na hareket.

BALİ – DOHA – İSTANBUL Bali Havalimanı’nda saat 01:10’da Qatar Havayolları’nın QR 961 sefer sayılı uçağı ile Doha’ya hareket. Saat 05:55’de Doha’ya varış. Saat 07:40’da QR 239 ile İstanbul’a uçuş. Türkiye saatiyle sabah 11:30’da İstanbul’a varış.

İlginizi çekebilecek yazılar

Uzak Geziler – Malezya

Langkawi – Kuala Lumpur İSTANBUL İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 12:00’de Navigatour yetkilileri ile buluşma. Saat …