Yakın ve Bizden – Makedonya

Üsküp – Ohrid

İSTANBUL – ÜSKÜP İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 12:35’de Türk Hava Yolları ile Üsküp’e uçuş. Yaklaşık 1 saat 20 dakikalık uçuş sonrası, yerel saat ile 13:00’de Üsküp’e varış. Karşılamayı takiben şehir turu.

İstanbul, Ankara ve Manisa’nın kardeş şehri, şair Yahya Kemal Beyatlı’nın (2 Aralık 1884 – 1 Kasım 1958) doğum yeri olan Üsküp’de tur esnasında görülecek yerler: Üsküp kalesi, Mustafa Paşa Cami, Kurşunlu Han, Eski Çarşı, Fatih Sultan Mehmet döneminde Vardar Nehri üzerine inşa edilen Taş Köprü, Makedonya Meydanı, Rahibe Teresa evi ve Eski Tren istasyonu. Tur bitiminde serbest zaman. Geceleme Üsküp’te.

ÜSKÜP – STOBİ – KRUSEVO – MANASTIR (BİTOLO) Kahvaltıyı takiben, Stobi Antik kentine hareket. Antik kent gezisi sonrası Krusevo’ya hareket. Krusevo, 1903 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na karşı yapılan ayaklanmayı takiben, 10 gün süren Krusevo Cumhuriyeti’ni ilan etmiş ama şehir daha sonra tekrar Osmanlılar tarafından ele geçirilmiştir. Daha sonra Manastır şehrine ulaşım. Otele yerleşme ve serbest zaman.

MANASTIR (BİTOLO) – OHRİD Kahvaltıyı takiben, Manastır şehir turu. Tur esnasında görülecek yerler: Atatürk’ün 1896-1898 yılları arasında eğitim gördüğü Manastır Askerî İdadisi,Yeni Cami, Ishak Çelebi camisi, Saat kulesi ve çarşı. Öğleden sonra Ohrid şehrine varış. Otele yerleşme ve serbest zaman.

OHRİD Kahvaltıyı takiben Ohrid şehir turu. Tur esnasında görülecek yerler: Aya Sofya Kilisesi, Kale, Antik Tiyatro, Çarşı. Öğle yemeğini takiben Ohrid Gölü’nün Güneyinde Arnavutluk sınırındaki Aziz Naum Kilisesi ve Ohrid Gölünü besleyen su kaynağının gezilmesi. Ohrid şehir merkezine dönüş ve serbest zaman.

OHRİD – STRUGA – TETEVO (KALKANDELEN) – ÜSKÜP Kahvaltıyı takiben, Struga şehrine hareket ve şairler köprüsü ve çarşı gezisini takiben Tetevo (Kalkandelen) şehrine hareket. Harabati Baba Bektaşi Tekkesi ve Alaca Cami ziyaretleri sonrası Üsküp’e varış. Otelimize yerleşme ve serbest zaman.

ÜSKÜP – İSTANBUL Kahvaltıyı takiben, Struga şehrine hareket ve şairler köprüsü ve çarşı gezisini takiben Tetevo (Kalkandelen) şehrine hareket. Harabati Baba Bektaşi Tekkesi ve Alaca Cami ziyaretleri sonrası Üsküp’e varış. Otelimize yerleşme ve serbest zaman.

İlginizi çekebilecek yazılar

Uzak Geziler – Malezya

Langkawi – Kuala Lumpur İSTANBUL İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 12:00’de Navigatour yetkilileri ile buluşma. Saat …