Yat Turu

Turlarımız genellikle Bodrum Limanı’nda başlamakta ve bitmektedir. Yatı özel olarak kiralamanız durumunda, kendi mavi yolculuk programınızı yapmanız mümkündür.

Turunuz esnasında, Sadece Gökova Körfezi’ni değil başta Kos, Simi ve Rodos olmak üzere Yunan Adaları’nı da gezebilirsiniz.

Yat personeli tüm ihtiyacınızı karşılar, yiyecek ve içecek servisinizi yapar.

İster aileniz ile, ister arkadaş grubunuz ile, isterseniz yurtdışından gelecek misafir ve müşterileriniz
için unutulmaz bir tatil seçeneği sunuyoruz.

50 yılı aşkın bir süredir yapılan Mavi Turların ortaya çıkışının oldukça ilginç bir hikayesi var. Mavi Yolculuğun başlangıcı, Cevat Şakir’in bir öyküsünden dolayı Bodrum’da 3 yıl “kalebent” liğe mahkum edilmesine dayanıyor. Cevat Şakir’in Bodrum’daki yaşantısının, kısa sürede cezadan çok keyife dönüştüğünü gören yetkililer, onu tekrar İstanbul’a çağırıyor. Cezasının son yarısını İstanbul’da tamamlayan Cevat Şakir, Bodrum’a yerleşerek 25 yıl burada yaşıyor.

Bu dönemde yazdığı yazılarda Bodrum’un Karya dönemindeki adından esinlenerek “Halikarnas Balıkçısı” takma adını kullanan Cevat Şakir’in, Bodrum’un gelişip bugünkü ününe kavuşmasında büyük katkısı vardır.

1950’lerden günümüze her geçen sene daha büyük bir ilgiyle karşılaşan turlar en başından beri gulet yatlarla gerçekleştiriliyor. Guletler, dünyaca ünlü geleneksel ahşap ve el işçiliğinin ürünleridir. İlk olarak balık ve sünger avcıları için inşa edilen yatlar, bugünkü modern ve konforlu hallerini alana kadar uzun bir süreçten geçmiş.

Ön bölümde oldukça geniş bir güneşlenme alanı var. Orta alan ise mutfak, oturma grubu ve yemek masalarının bulunduğu kapalı salon ile ayrılmıştır. Arka tarafında, üzeri tente ile kapatılmış yemek masası, oturma grubu ve dümenin bulunduğu açık alan, alt kısımda ise kamaralar yer alıyor.

Mavi Yolculuğa çıkmak için en uygun dönem, Mayıs ve Ekim ayları arasındaki zaman dilimidir. Temiz, rahat bir tekne ve uyumlu, işini bilen bir personelle yapılan bir Mavi Yolculuğun imkanlarını, fırsatlarını kısaca keyfini, bilmeyenlere anlatmak mümkün değil.

Sıkça Sorulan Sorular

Yata biniş ve iniş saatlerimiz?
Yatımıza biniş saati 15:30’dan itibarendir. Yattan ayrılma ise son gün sabah kahvaltıdan sonra saat 10:00’dur.

Kendi Mavi Yolculuk programımızı yapabilir miyiz?
Yatı özel olarak kiraladığınız için, kendi mavi yolculuk programınızı yapmanız mümkündür.

Yunan Adalarını ziyaret edebilir miyiz?
Yunan Adalarındaki liman masrafları, vergileri ve gümrük masrafları fiyata dahil değildir. Söz konusu giderleri karşılamanız ve geçerli vizeniz olması durumunda size özel Yunan Adalarını kapsayan bir tur programı hazırlayabiliriz.

Yolculuğa çıkarken sigorta yaptırmalı mıyız?
Yatımız sigortalıdır ve sigortası 3. şahısları da kapsamaktadır. Arzu ederseniz kişisel kaza, sağlık ve seyahat sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Yanımızda neler getirmeliyiz?
Güneş losyonu, şapka, koruyucu ruj ve gündüz ve gece ısı değişimlerine uygun kıyafetler, spor ayakkabıları ya da kara yürüyüşü planlıyorsanız uygun yürüyüş ayakkabısı getirebilirsiniz.
Yat güvertesinde ayakkabıyla gezilmesine izin verilmez.

Yattaki personel sayısı nedir?
Yatımızda 3 mürettebat mevcuttur. Kaptan, aşçı ve gemici.

Yata maske, palet, snorkel getirebilir miyiz?
Yatımızda sınırlı sayıda maske, palet ve snorkel vardır. Kendi palet, snorkel ve gözlüğünüzü getirmenizi tavsiye ederiz.

İlginizi çekebilecek yazılar

Uzak Geziler – Malezya

Langkawi – Kuala Lumpur İSTANBUL İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 12:00’de Navigatour yetkilileri ile buluşma. Saat …